Kërkesat për paketimin e ushqimit për kafshët shtëpiake bëhen shtylla kurrizore e industrisë, si munden kompanitë e paketimit të ushqimeve për kafshë të arrijnë qëndrueshmërinë e paketimit?

Tregu i kafshëve ka përjetuar një zhvillim të lulëzuar në vitet e fundit dhe sipas statistikave, parashikohet që ushqimi për kafshët shtëpiake në Kinë të arrijë në rreth 54 miliardë dollarë në vitin 2023, duke u renditur i dyti në botë.

Ndryshe nga e kaluara, kafshët shtëpiake tani janë më shumë një "pjesëtar i familjes".Në kontekstin e ndryshimeve në konceptin e pronësisë së kafshëve shtëpiake dhe ngritjes së statusit të kafshëve shtëpiake, përdoruesit janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë për ushqimin e kafshëve shtëpiake për të mbrojtur shëndetin dhe rritjen e kafshëve shtëpiake, industrinë e ushqimit për kafshët shtëpiake në tërësi, tendenca është e mirë. .

Në të njëjtën kohë, paketimi dhe procesi i ushqimit për kafshët shtëpiake gjithashtu tenton të diversifikohet, nga kanaçet e hershme metalike si forma kryesore e paketimit, deri te nxjerrja e qeseve;shirita të përzier;kuti metalike;kanaçe letre dhe lloje të tjera zhvillimi.Në të njëjtën kohë, brezi i ri po bëhet popullata kryesore e pronësisë së kafshëve shtëpiake, gjithnjë e më shumë kompani po tërheqin të rinjtë duke u fokusuar në mjedis, përfshirë ato të riciklueshme;i biodegradueshëm;kompostohen dhe të tjera më miqësore me mjedisin dhe ruajnë një pamje dhe performancë të mirë të materialeve të paketimit.

Por në të njëjtën kohë, me zgjerimin e shkallës së tregut, gradualisht shfaqet edhe kaosi i industrisë.Siguria ushqimore e Kinës për kontrollin e njerëzve është gjithnjë e më e përsosur dhe e rreptë, por ushqimi për kafshët shtëpiake kjo pjesë ka ende shumë vend për përparim.

Vlera e shtuar e ushqimit për kafshët shtëpiake është shumë e konsiderueshme, dhe konsumatorët janë më të gatshëm të paguajnë për kafshët e tyre të dashura.Por si të garantohet cilësia e ushqimit për kafshët me vlerë të lartë?Për shembull, nga grumbullimi i lëndëve të para;përdorimi i përbërësve;procesi i prodhimit;kushtet sanitare;magazinimi dhe paketimi dhe aspekte të tjera, a ka norma dhe standarde të qarta udhëzuese për t'u ndjekur dhe kontrolluar?A janë specifikimet e etiketimit të produktit, të tilla si informacioni ushqyes, deklaratat e përbërësve dhe udhëzimet e ruajtjes dhe trajtimit, të qarta dhe të lehta për t'u kuptuar nga konsumatorët?

01 Rregulloret e Sigurisë Ushqimore

Rregulloret e SHBA-së për Sigurinë e Ushqimit për Kafshët shtëpiake

Kohët e fundit, Shoqata Amerikane e Zyrtarëve të Kontrollit të Ushqimit (AAFCO) rishikoi shumë Rregulloret Model për Ushqimin e Kafshëve dhe Ushqimin e Specializuar për Kafshët - kërkesat e reja të etiketimit për ushqimin për kafshët shtëpiake!Ky është përditësimi i parë i madh në pothuajse 40 vjet!E afron etiketimin e ushqimit për kafshët shtëpiake me etiketimin e ushqimit të njeriut dhe synon të sigurojë qëndrueshmëri dhe transparencë për konsumatorët.

Rregulloret e sigurisë së ushqimit për kafshët shtëpiake në Japoni

Japonia është një nga vendet e pakta në botë që ka miratuar një ligj specifik për ushqimin për kafshët shtëpiake dhe ligji i saj për sigurinë e ushqimit për kafshët shtëpiake (dmth, "Ligji i ri për kafshët shtëpiake") është më i qartë në kontrollin e cilësisë së prodhimit, si për shembull cilët përbërës nuk lejohen të përdoren në ushqimin e kafshëve shtëpiake;kërkesat për kontrollin e mikroorganizmave patogjenë;përshkrimet e përbërësve të aditivëve;nevoja për të kategorizuar lëndët e para;dhe përshkrimet e objektivave specifike të ushqimit;Origjina e udhëzimeve;treguesit ushqyes dhe përmbajtje të tjera.

Rregulloret e Bashkimit Evropian për sigurinë e ushqimit për kafshët shtëpiake

EFSA Autoriteti i Sigurisë Ushqimore të Bashkimit Evropian rregullon përmbajtjen e përbërësve të përdorur në ushqimin e kafshëve dhe tregtimin dhe përdorimin e ushqimit të kafshëve.Ndërkohë, FEDIAF (Feed Industry Association of the European Union) vendos standarde për përbërjen ushqyese dhe prodhimin e ushqimit për kafshët shtëpiake dhe EFSA përcakton që lëndët e para të produkteve në ambalazh duhet të përshkruhen plotësisht sipas kategorive të tyre.

Rregulloret kanadeze të sigurisë së ushqimit për kafshët shtëpiake

CFIA (Agjencia Kanadeze e Inspektimit të Ushqimit) specifikon kërkesat e sistemit të cilësisë për procesin e prodhimit të ushqimit për kafshët shtëpiake, duke përfshirë udhëzimet specifike që duhet të deklarohen për gjithçka, duke filluar nga blerja e lëndëve të para;ruajtje;proceset e prodhimit;trajtime sanitare;dhe parandalimin e infeksionit.

Etiketimi i paketimit të ushqimit për kafshët e gjurmueshme është një mbështetje teknike e domosdoshme për kontroll më të përsosur.

02 Kërkesat e reja për paketimin e ushqimit për kafshët shtëpiake

Në mbledhjen vjetore të AAFCO-së në 2023, anëtarët e saj votuan së bashku për të miratuar udhëzime të reja etiketimi për ushqimin e qenve dhe maceve.

Rregulloret e rishikuara të AAFCO për Ushqimin e Kafshëve dhe Ushqimin e Specializuar për Kafshët për Kafshët vendosin standarde të reja për prodhuesit dhe shpërndarësit e ushqimeve për kafshët shtëpiake.Profesionistët e rregullatorëve të ushqimit në SHBA dhe Kanada punuan me konsumatorët dhe profesionistët në industrinë e ushqimit për kafshët shtëpiake për të zhvilluar një qasje strategjike për të siguruar që etiketimi i ushqimit për kafshët ofron përshkrime më gjithëpërfshirëse të produkteve.

Reagimet që morëm nga konsumatorët dhe këshilltarët e industrisë gjatë gjithë procesit ishin një pjesë e rëndësishme e përpjekjeve tona të përbashkëta për përmirësim", tha Austin Therrell, drejtor ekzekutiv i AAFCO. Ne kërkuam kontributin e publikut për të mësuar më shumë rreth ndryshimeve në etiketimin e ushqimit për kafshët shtëpiake. Përmirësoni transparencën dhe ofroni informacion më i qartë në një format miqësor ndaj konsumatorit. Paketimi dhe etiketimi i ri do të përcaktohen qartë dhe do të kuptohen lehtë. Ky është një lajm i mrekullueshëm për të gjithë ne, nga pronarët dhe prodhuesit e kafshëve shtëpiake deri tek vetë kafshët shtëpiake."

Ndryshimet kryesore:

1. Prezantimi i një tabele të re të Fakteve të Ushqyerjes për kafshët shtëpiake, e cila është riorganizuar për të qenë më e ngjashme me etiketat e ushqimeve për njerëzit;

2, një standard i ri për deklaratat e përdorimit të synuar, i cili do të kërkojë që markat të tregojnë përdorimin e produktit në 1/3 e poshtme të paketimit të jashtëm, duke lehtësuar të kuptuarit e konsumatorëve për mënyrën e përdorimit të produktit.

3, Ndryshimet në përshkrimet e përbërësve, duke sqaruar përdorimin e terminologjisë së qëndrueshme dhe duke lejuar përdorimin e kllapave dhe emrave të zakonshëm ose të zakonshëm për vitaminat, si dhe qëllime të tjera që synojnë t'i bëjnë përbërësit më të qartë dhe më të lehtë për t'u njohur nga konsumatorët.

4. udhëzimet e trajtimit dhe ruajtjes, të cilat nuk janë të detyrueshme të shfaqen në paketimin e jashtëm, por AAFCO ka përditësuar dhe standardizuar ikona opsionale për të përmirësuar qëndrueshmërinë.

Për të zhvilluar këto rregulla të reja të etiketimit, AAFCO punoi me profesionistë rregullatorë për ushqimin dhe ushqimin për kafshët shtëpiake, anëtarët e industrisë dhe konsumatorët për të zhvilluar, mbledhur reagime dhe finalizuar përditësimet strategjike "për të siguruar që etiketat e ushqimit për kafshët të ofrojnë një pamje më gjithëpërfshirëse të produktit", tha AAFCO.

AAFCO u ka lejuar prodhuesve të produkteve për kafshët shtëpiake një moshë të madhe gjashtëvjeçare që të përfshijnë plotësisht ndryshimet e etiketimit dhe paketimit në produktet e tyre.

03 Si gjigantët e paketimit të ushqimit për kafshë po arrijnë qëndrueshmëri në paketimin e ushqimit për kafshë

Kohët e fundit, një treshe gjigantësh të paketimit të ushqimit për kafshët shtëpiake-Ben Davis, menaxher produkti për paketimin e qeseve në ProAmpac;Rebecca Casey, nënkryetare e lartë e shitjeve, marketingut dhe strategjisë në TC Transcontinental;dhe Michelle Shand, drejtoreshë e marketingut dhe studiuese për Dow Foods dhe Specialty Packaging në Dow.diskutuan sfidat dhe sukseset në kalimin drejt paketimit më të qëndrueshëm të ushqimit për kafshët shtëpiake.

Nga qeskat e filmit deri te çantat e laminuara me katër kënde e deri te çantat e endura nga polietileni, këto kompani ofrojnë një gamë të gjerë produktesh dhe po shqyrtojnë qëndrueshmërinë në të gjitha format e saj.

Ben Davies: Ne absolutisht duhet të kemi një qasje të shumëanshme.Nga vendi ku jemi në zinxhirin e vlerës, është interesante të shihet se sa kompani dhe marka në bazën tonë të klientëve duan të jenë të ndryshme kur bëhet fjalë për qëndrueshmërinë.Shumë kompani kanë qëllime të qarta.Ka disa mbivendosje, por ka edhe dallime në atë që njerëzit duan.Kjo na ka bërë që të zhvillojmë platforma të shumta për t'u përpjekur të adresojmë qëllimet e ndryshme të qëndrueshmërisë që ekzistojnë.

Nga një këndvështrim fleksibël i paketimit, prioriteti ynë kryesor është zvogëlimi i paketimit.Kur bëhet fjalë për konvertimet e ngurtë në fleksibël, kjo është gjithmonë e dobishme kur kryeni një analizë të ciklit jetësor.Shumica e paketimeve të ushqimit për kafshët shtëpiake janë tashmë fleksibël, kështu që pyetja është - çfarë do të ndodhë më pas?Opsionet përfshijnë bërjen e opsioneve të bazuara në film të riciklueshëm, shtimin e përmbajtjes së riciklueshme pas konsumit dhe në anën e letrës, nxitjen për zgjidhje të riciklueshme.

Siç e përmenda, baza jonë e klientëve ka qëllime të ndryshme.Ata gjithashtu kanë formate të ndryshme paketimi.Mendoj se pikërisht këtu është pozicionuar në mënyrë unike ProAmpac midis kolegëve të saj për sa i përket shumëllojshmërisë së produkteve të ndryshme që ofron, veçanërisht në paketimin e ushqimit për kafshët shtëpiake.Nga qeskat e filmit deri te kuadratet e laminuara, te çantat e endura prej polietileni, te SOS dhe qeset me majë, ne ofrojmë një gamë të gjerë produktesh dhe jemi duke u fokusuar në qëndrueshmërinë në të gjithë bordin.

Paketimi është shumë bindës për sa i përket qëndrueshmërisë.Përtej kësaj, siguron që operacionet tona të bëhen më të qëndrueshme dhe që ne të maksimizojmë ndikimin tonë në komunitet.Vjeshtën e kaluar, ne publikuam raportin tonë të parë zyrtar ESG, i cili është i disponueshëm në faqen tonë të internetit.Janë të gjithë këta elementë që bashkohen për të ilustruar përpjekjet tona për qëndrueshmëri.

Rebecca Casey: Ne jemi.Kur shikoni paketimin e qëndrueshëm, gjëja e parë që shikoni është - a mund të përdorim materiale më të mira për të ulur specifikimet dhe për të përdorur më pak plastikë?Sigurisht, ne ende e bëjmë atë.Përveç kësaj, ne duam të jemi 100% polietileni dhe të kemi produkte të riciklueshme në treg.Ne po shikojmë gjithashtu materialet e ricikluara pas konsumit dhe po flasim me shumë prodhues të rrëshirës për materialet e ricikluara të avancuara.

Ne kemi bërë shumë punë në hapësirën e kompostueshme dhe kemi parë një sërë markash që shikojnë atë hapësirë.Pra, ne kemi një qasje me tre drejtime ku ne do të përdorim ose të riciklueshme, të kompostueshme ose të përfshijmë përmbajtje të riciklueshme.Me të vërtetë i duhet gjithë industrisë dhe të gjithëve në zinxhirin e vlerës për të krijuar ambalazhe të kompostueshme ose të riciklueshme, sepse ne duhet të ndërtojmë infrastrukturën në SHBA - veçanërisht për t'u siguruar që ajo të riciklohet.

Michelle Shand: Po, ne kemi një strategji me pesë shtylla që fillon me projektimin për riciklueshmërinë.Ne po zgjerojmë kufijtë e performancës së polietilenit përmes inovacionit për të siguruar që filmat me një material të vetëm, të gjitha PE të përmbushin aftësinë përpunuese, pengesën dhe tërheqjen e rafteve që presin klientët tanë, pronarët e markave dhe konsumatorët.

Dizajni për riciklim është Shtylla 1 sepse është një parakusht i domosdoshëm për Shtyllat 2 dhe 3 (Riciklimi Mekanik dhe Riciklimi i Avancuar, respektivisht).Krijimi i një filmi të vetëm material është kritik për të maksimizuar rendimentin dhe vlerën e proceseve mekanike dhe të avancuara të riciklimit.Sa më e lartë të jetë cilësia e hyrjes, aq më e lartë është cilësia dhe efikasiteti i prodhimit.

Shtylla e katërt është zhvillimi ynë i bioreciklimit, ku ne po shndërrojmë burimet e mbetjeve, si vaji i përdorur për gatim, në plastikë të rinovueshme.Duke vepruar kështu, ne mund të reduktojmë ndjeshëm gjurmën e karbonit të produkteve në portofolin Dow pa ndikuar në procesin e riciklimit.

Shtylla e fundit është me karbon të ulët, në të cilën janë integruar të gjitha shtyllat e tjera.Ne kemi vendosur një objektiv për arritjen e neutralitetit të karbonit deri në vitin 2050 dhe po bëjmë investime të rëndësishme në këtë fushë për të ndihmuar klientët tanë dhe partnerët pronarë të markave të zvogëlojnë emetimet e Scope 2 dhe Scope 3 dhe të përmbushin objektivat e tyre për reduktimin e karbonit.


Koha e postimit: Shtator-01-2023

Regjistrohu në buletinin tonë

Për pyetje në lidhje me produktet tona ose listën e çmimeve, ju lutemi na lini emailin tuaj dhe ne do të kontaktojmë brenda 24 orëve.

Na ndiq

në rrjetet tona sociale
  • facebook
  • sns03
  • sns02